1500x844-news (1)

Кустендорф 2023 – Конкурс за филмове

Шеснаести Међународни филмски и музички фестивал Кустендорф одржаће се у jануару 2023. године на Мокрој Гори. Кустендорф позива филмске ствараоце из читавог света да пријаве своје краткометражне филмове за учешће у такмичарском програму фестивала. Одабрани филмови биће приказани на фестивалу, а њихови аутори биће позвани да учествују у програмима фестивала и такмиче са за фестивалске награде.

Кустендорф је међународни фестивал основан 2008. године, са идејом да на једном месту окупи великане савременог ауторског филма и младе филмске ствараоце. Такмичарски програм фестивала посвећен је краткометражним филмовима, а у осталим програмима фестивала приказују се одабрани филмови из савремене продукције, ретроспективе филмских великана, одржавају се радионице, изложбе и концерти. Оснивач фестивала је филмски режисер Емир Кустурица, а огранизатор продукцијска кућа Раста интернешнел.

Упутства за пријављивање:

Овим позивом обухваћени су играни, документарни, анимирани и екпериментални филмови чије трајање није дуже од четрдесет минута. Филмови на страним језицима треба да имају титлове на енглеском језику. Неопоходно је да за конкурс доставите линкове за онлајн гледање филмова (на платформама као што је Вимео и сл.). Нисмо у могућности да прихватимо филмове на физичким медијима. Пријаве се не наплаћују. Рок за пријаве је 1. децембар 2022. године. 

Да бисте се пријавили, попуните образац за пријављивање доступан на овом линку.

Молимо вас да уз пријаву доставите линк за гледање филма, лозинку (ако је неопходна), три кадра из филма и портретну фотографију режисера.

Пошаљите пријаве на адресу: kustendorffestival@gmail.com