happy-as-lazzaro

12.1. | 17:30 | Срећан као Лазаро

Италија, Швајцарска, Француска, Немачка/2018
Аличе Рорваће

Синопсис

Ово је прича о сусрету Лазара, младог паора који је толико добар да људи често мисле да је ограничен, и Танкредија, младог племића ког прогони његова машта. Животом у њиховом изолованом идиличном селу Инвиолата доминира Маркеза Алфонсина де Луна, краљица цигарета. Чврста веза је запечаћена када Танкреди замоли Лазара да му помогне да исценира сопствену отмицу. Овај необичан и неочекиван савез представља откровење за Лазара. Пријатељство толико драгоцено да ће путовати и кроз време и пребацити Лазара у потрагу за Танкредијем. Први пут у великом граду, Лазаро је попут заоставштине из прошлости која је изгубљена у савременом свету.

Режија
Alice Rohrwacher

Сценарио
Alice Rohrwacher

Директор фотографије
Hélène Louvart

Монтажа
Nelly Quettier

Продуцент
Carlo Cresto-Dina


Продукцијска кућа
tempesta / Carlo Cresto-Dina and Rai Cinema


Улоге
Adriano Tardiolo, Nicoletta Braschi, Sergi López, Alba Rohrwacher, Natalino Balasso, Tommaso Ragno

Трајање
125’

Аличе Рорваће
Биографија режисера
Аличе Рорваће

Аличе Рорваће рођена је 1981. године у Фјезолу, а студирала је у Торину и Лисабону. Радила је на музичким и документарним пројектима, али и као уредник и композитор у позоришту. Први дугометражни филм који је снимила Небеско тело (2011) имао је светску премијеру на Канском фестивалу 2011. године у оквиру селекције Петнаест дана режисера.

Аличе је поред тога режирала филмове Срећан као Лазаро (2018) и Чуда (2014) који је добио награду жирија на Канском фестивалу 2014. године.