Letter-to-a-Pig_-(1)---REF

Писмо свињи

Израел, Француска/2022
Тал Кантор

Синопсис

Преживели из холокауста чита писмо написано свињи која му је спасила живот. Млада ученица слушајући његово сведочење тоне у чудан сан у коме се суочава са питањима идентитета, колективне трауме и са екстремима људске природе. 

Режија / Director:
Tal Kantor

Сценарио / Screenplay:
Tal Kantor

Директор фотографије / Director of Photography:
Arbel Rom

Монтажа / Film Editing:
Efrat Berger

Анимација / Animation:
Meton Joffily, Anne Kraehn, Tal Kantor

Позадине / Backgrounds:
Dafi Ben-Ami, Tal Kantor

Улоге / Cast:
Moriyah Meerson, Alex Peleg, Ayelet Margalit, Indra Maharik

Глас / Voice:
Alex Peleg

Трајање / Duration:
17’

Тал Кантор
Биографија режисера
Тал Кантор

Тал Кантор (1988) награђивана је ауторка анимираних филмова и визуелна уметница. Дипломирала је са похвалама на Безалел академији уметности и дизајна у Јерусалиму, где тренутно ради као предавач на Одељену филмске уметности. Тема којом се Тал бави у својим радовима је памћење, служећи се јединственом техником коју је развила комбинујући цртеж, фотографију, видео, сликарство и анимацију.

Њен краткометражни анимирани филм Другим речима освојио је седамнаест награда и уврштен је у програм више од стотину фестивала широм света. Радила је као режисер анимације на документарном целовечерњем филму Заступник (награда Еми 2021, ужи избор за награду Оскар 2020). За свој дебитатнски филм Писмо свињи освојила је Награду за изврсност на Јапанском фестивалу медијских уметности и Награду за најбољи први филм на Анимафесту у Загребу.