towards-evening

24/1 До вечери

Азербејџан/2020
Тејмур Хаџијев

Синопсис

Пар, за који физичка близина уопште не подразумева духовну блискост, путује на породично окупљање ван града. Када их неслагање око тривијалног проблема примора да се зауставе, уследиће неочекивано, мада предвидиво откриће.

Режија / Director:
Teymur Hajiyev

Сценарио / Screenplay:
Teymur Hajiyev

Директор фотографије / Director of Photography:
Evgeny Rodin

Монтажа / Film Editing:
Teymur Hajiyev, Rinat Bekchintayev

Продуцент / Producer:
Teymur Hajiyev, Kamran Aydinov

Продукцијска кућа / Production Company:
FIL Production, Mandarin Agency

Улоге / Cast:
Leyla Madatkhanova, Teymur Hajiyev

Трајање / Duration:
12"

Тејмур Хаџијев
Биографија режисера
Тејмур Хаџијев

Тејмур Хаџијев азербејџански је филмски режисер, продуцент и алумниста Академије за филмску уметност у Локарну. Рођен је 28. августа 1982. године у Бакуу, у Азербејџанској ССР. По дипломирању на Универзитету западног Тексаса А&М, 2006. године. Пре него што се посветио филмској уметности, Тејмур је радио као директор маркетинга у више азербејџанских компанија.

Продуцирао је више од десет краткометражних филмова преко своје продукцијске куће ФИЛ продукција. Неки од њих су Искидан (2014), који је режирао добитник награде Америчке академије Елмар Иванов, а премијерно је прикзан у Кану, у прогрвму Петнаест дана аутора. Тејмур је као режисер дебитовао филмом Рана (2013), приказаним на Филмском фестивалу у Палм спринсу. Шангај, Баку, његов наредни кратки филм, премијеру је имао на фестивалу у Тампереу, а трећи филм који је режирао, Со и бибер по укусу (2019) приказан је на фестивалу у Ротердаму. Такође је био на листи Најбољих пет кратких филмова године на платформи Киноскоп.

Пошто је његов филм До вечери одабран за програм Недеља критике у Кану, као први Азерски филм у историји, Тејмур је постао једини азербејџански филмски стваралац који се у Кану представио као режисер и као продуцент.