rio

22/1 РИО

Русија/2019
Жења Казанкина

Синопсис

Паулина живи и ради у малом хотелу на северу, близу границе. Она и њена пријатељица Надија сањају један другачији, рајски и егзотични свет. Њихов сан је недостижан, потпуно неповезан са стварношћу, па девојке праве свој свет за игру, покушавајући да у њему себе замисле као неког другог.

Оне скоро и да не излазе из празног хотела и живе у нади да ће их њихови чудни свакодневни ритуали једном довести до чуда. Када странац дође у хотел, Паулина, разапета између тог мушкарца и пријатељице, покушаће да схвати ко је она заправо и шта највише жели у животу.

Режија / Director:
Zhenia Kazankina

Сценарио / Screenplay:
Zhenia Kazankina

Директор фотографије / Director of Photography:
Luda Kuropiatnikova

Монтажа / Film Editing:
Zhenia Kazankina

Филмска школа / Film School:
Russian State University of Cinematography named after S.Gerasimov (VGIK)

Продуцент / Producer:
Dasha Dikarkina

Продукцијска кућа / Production Company:
Russian State University of Cinematography named after S.Gerasimov (VGIK)

Улоге / Cast:
Liza Yankovskaya Dasha Mureeva Stephen Ochsner

Трајање / Duration: 
22'

Жења Казанкина
Биографија режисера
Жења Казанкина

Жења Казанкина (Москва, 1996) је сценаристкиња и режисерка чији рад се тиче питања стварања слике о себи, одрастања, апсурда и снова. Дипломирала је 2019. године на Институту за филм Герасимов. Њени кратки филмови приказани су на међународним фестивалима и освојили су неколико награда. РИО, Жењин дипломски пројекат, изабран је за фестивале који доносе квалификације за награде Америчке и Британске филмске академије. Тренутно ради као сценаристкиња, режисерка и монтажерка реклама и музичких видеа.