STILLS_DEVIER_Amelie-Kiefer-außen

22/1 Одлутала

Немачка/2020
Уна фон Мајдел

Синопсис

Каролине је самоуверена, модерна жена. Са супругом, успешним позоришним редитељем, има отворену везу, а у васпитању њихове кћерке равноправно учествују. Док се приватно ствари одвијају добро, професионално крећу странпутицом, пошто Каролине организује своју прву велику изложбу, а њена шефица Марта није сасвим задовољна. Када Каролине оде на пиће са уметником Матићем, почиње ноћ која покреће многа питања.

Режија / Director:
Oona von Maydell

Сценарио / Screenplay:
Oona von Maydell

Директор фотографије / Director of Photography:
Konstantin Pape

Монтажа / Film Editing:
Phillip Majer

Филмска школа / Film School:
Filmakademie Baden Württemberg

Продуцент / Producer:
Oona von Maydell

Продукцијска кућа / Production Company:
Filmakademie Baden Württemberg / Co Production Bingo Bongo Film

Улоге / Cast:
Amelie Kiefer, Sascha Alexander Gersak

Трајање / Duration:
22'19"

Уна фон Мајдел
Биографија режисера
Уна фон Мајдел

Уна фон Мајдел рођена је у Немачкој 1985. године. Бакалауреат из сликарства стекла је на Штедел академији у Франкфурту на Мајни, у класи професора Михаела Кребера, а звање мастера из области кустоских студија стиче на Гетеовом универзитету у Франкфурту. Живела је и радила у Рену (Бретања) током годину дана које је провела на школи Бозарт у Рену као Еразмус студент са стипендијом коју додељује Француско-немачка канцеларија за младе. Радила је као помоћник кустоса Данијела Бирнбаума у Музеју савремених уметности у Штокхолму 2011. године, учествујући у изложби о Марселу Дишману. Била је стипендиста  Немачке службе за академску размену и Минстарства за образовање и науку СР Немачке.

Студије сценарија на Филмској академији у Баден-Виртембергу започела је 2016. године, а наредне године написала је, продуцирала и режирала свој први краткометражни филм Кошница, премијерно приказан у такмичарском програму фестивала Макс Офилс. На истом фестивалу премијерно је приказан и филм Џим (2017), који је написала и режирала у сарадњи са продуцентом Лудвигом Меком. Током 2018. Године радила је на сценаријима за филмове Другачији и Перо, краткометражни филм снимљен у сарадњи са школом Ла феми из Париза. Оба филма приказана су на фестивалу Макс Офилс 2020. године, у такмичарском програму.

Од 2006. године ради као глумица на бројним филмским пројектима.