LAKE-OF-HAPPINESS_Aliaksei-Paluyan

17/1 | 21:00 | Језеро среће

Белорусија/2019
Алиаксеј Палујан

Синопсис

У малом белоруском селу, у ком време као да је стало, Јасја, деветогодишња девојчица, суочава се са мајчином смрћу. Отац одлучује да је пошаље у сиротиште, али она једнога дана доноси одлуку да побегне кући.

Режија
Aliaksei Paluyan

Сценарио
Aliaksei Paluyan
Victor Martinovich

Директор фотографије
Behrooz Karamizade

Монтажа
Aliaksei Paluyan

Продуценти
Aliaksei Paluyan
Jorn Mollenkamp
Eduardo M Escribano Solera

Продукцијска кућа
Living Pictures Productions GbR
Mailuki Films

Улоге
Anastasiya Plyats
Igar Sigau
Sviatlana Aikei
Ales Malchanau

Трајање
30’

Белорусија 2019

Алиаксеј Палујан
Биографија режисера
Алиаксеј Палујан

Алиаксеј Палујан рођен је 1989. године у Барановичима, у време када је Белорусија била део Совјетског Савеза. Дипломирао је информатику и радиоелектронику на Белоруском државном универзитету 2012. године, стекавши звање из инжињерства и информатике. Током студија развија интересовање за кинематографију, па 2012. године уписује Академију уметности Касел, одељење за Визуелне комуникације, у класи професорке Јане Друз. Алиаксеј Палујан режира документарне и игране филмове. Са својим првим документарним филмом – Земља жена – учествује на Међународном фестивалу документарног филма у Загребу, а на Међународном филмском фестивалу Листапад у Минску добија награду за „оданост моралним идеалима у кинематографији“. Земља жена приказана је на Мејкдоксу и на Фестивалу документарног филма и видеа у Каселу.

Jeзеро среће, његов краткометражни играни филм, премијерно је приказан на фестивалу у Клермон-Ферану 2019. године, а уврштен је и на програме фестивала у Палм Спрингсу, Оденсеу и Хофу.