slika10

17/1 | 13:30 | Од сутра, почињем да

Иван Марковић и Ву Линфенг

Синопсис

Огроман, растући град остаје неистражен. Ли ради ноћу и спава дању, док његов цимер живи у супротном ритму. У подземној кући два човека деле исти кревет, али никада у исто време. Њихови кратки сусрети и соба коју деле формирају привремено склониште, дом који ће ускоро морати да напусте.

Режија
Ivan Marković
Linfeng Wu

Сценарио
Ivan Marković
Linfeng Wu

Директор фотографије
Ivan Marković

Film Editing
Ivan Marković
Linfeng Wu

Продуценти
Ivan Marković
Linfeng Wu

Продукцијска кућа
Nanslafu films

Улоге
Chuan Li
Luying Wang
Reguang Wei

Трајање
60’

Иван Марковић и Ву Линфенг
Биографија режисера
Иван Марковић и Ву Линфенг

Иван Марковић, филмски аутор , рођен је у Београду. Дипломирао је камеру на Факултету драмских уметности у Београду 2012. године, а мастерирао је на Универзитету уметности у Берлину 2019. године. Eрсте фондација му додељује Награду за најбољег визуелног уметника за 2014. годину. Узима учешће у Берлинале талентима 2015. године. У последње време радио је као сниматељ на неколико играних филмова: Сви северни градови (2016) Данета Комљена, Ти имаш ноћ (2018) Ивана Салатића и Код куће сам, али...(2019) Ангеле Шенелец, који је освојио Сребрног медведа на Берлиналу 2019. године. Kратки филм Бела птица (2016), који је режирао са Вуом Линфенгом, премијерно је приказан на Берлиналу 2016. године. Његов експериментални документарац Центар (2018) премијерно је приказан на Доклисбои 2018. године и исте године на Докуфесту добија Награду за најбољег новог аутора у региону. Од сутра ћу (2019), играни филм који је режирао са Вуом Линфенгом, премијерно је приказан на Берлиналу 2019. године и осваја главну награду на Међународном филмском фестивалу Јеоњу, као и Награду за први корак, уручену од стране Немачке филмске академије.

Ву Линфенг је рођен 8. августа 1989. године у Хунану (Кина). Средњу школу завршава у Сједињеним Америчким Државама. Завршио је филмску режију на Ласаловом уметничком колеџу у Сигнапуру (2009-2013). Његови кратки филмови приказани су на неколико међународних филмских фестивала. Сели се у Пекинг 2013. године, где ће основати своју продукцијску кућу. На Берлиналу је 2016. године премијерно приказан кратки филм Бела птица (2016), који је режирао са Иваном Марковићем.