DOCUMENTARY-MOVIE_Piotr-Pawlus,-Katarzyna-Warzecha

15/1 | 21:00 | Документарни филм

Пољска/2019
Пјотр Павлус и Катажина Важеха

Синопсис

Криха је снажна жена која управља газдинством у удаљеном кутку пољских планина. Мир њеног света нарушен је доласком младих филмаџија. Режисерка покушава да убеди жену да је њен обични живот достојан филма. Заузврат, Криха позива филмаџије да јој се придруже у наизглед једноставним физичким пословима. Обострана очекивања претварају се у несвакидашњу повезаност. Документарни филм судара два света која се прожимају и постављају питање о сврси, о ономе што имамо и о ономе што нам недостаје.

Режија
Piotr Pawlus
Katarzyna Warzecha

Сценарио
Piotr Pawlus
Katarzyna Warzecha
Директор фотографије
Piotr Pawlus

Монтажа
Piotr Pawlus

Продуцент
Andrzej Kowalczyk

Продукцијска кућа
University of Silesia in Katowice

Трајање
18’

Пољска

Пјотр Павлус и Катажина Важеха
Биографија режисера
Пјотр Павлус и Катажина Важеха

Пјотр Павлус дипломирао је сликарство у Кракову и камеру на Факултету за радио и телевизију Кшиштоф Кишловски Универзитета Шлезије у Катовицама. Као директор фотографије снима краткометражне и документарне филмове и рекламе. За целовечерњи играни филм Нови свет (2015) снимио је сегмент Вера који је режирао Лукаш Остсалски. У слободно време бави се спортским пењањем и истражује планине Каракорум у Пакистану и Хималаји у Индији.

Катажина Важеха рођена је 1989. године у Гдањску. Студирала је на Факултету за радио и телевизију Кшиштоф Кишловски на Универзитету Шлезије у Катовицама. Режира краткометражне документарне и игране филмове. Годинама је сарађивала са Фестивалом документарног филма у Гдањску као селектор. Радила је као асистент режије на филму Демон Марћина Вроне и другим филмовима.