you-have-the-niight

12.1. | 13:30 | Ти имаш ноћ

Црна Гора, Србија, Катар/2018
Иван Салатић

Синопсис

Након што је изгубила посао хостесе на броду, Сања се нашла у ситуацији да нема где да оде, сем својој кући. Враћајући се свом малом приобалном граду у Црној Гори, открива да је бродоградилиште пало у стечај и да су многи људи остали без посла. Бродови прекривени церадама раштркани су наоколо, чекајући боље дане. Олуја узима један живот. Сањин брат Лука чека ноћ у шуми, ноћ која може променити све.

Режија
Ivan Salatić

Сценарио 
Ivan Salatić

Директор фотографије
Ivan Marković

Монтажа
Jelena Maksimović

Продуценти
Jelena Angelovski, Dušan Kasalica

Продукцијскe кућe 
Meander FilmNon-Aligned Films

Улоге
Ivana Vuković, Momo Pićurić, Luka Petrone, Nikola Stojanović, Nikola Manojlović, Jasna Đuričić, Boris Isaković, Marko Štibohar 

Трајање
82’

Иван Салатић
Биографија режисера
Иван Салатић

Иван Салатић рођен је у Дубровнику 1982. године, а одрастао је у Херцег Новом. Његови кратки филмови у којима комбинује документарни приступ и фикцију приказани су на бројним међународним фестивалима, укључујући и Филмски фестивал у Венецији, где је његов краткометражни филм Дворишта премијерно приказан 2015. године. Завршио је мастер студије филма на Универзитету лепих уметности у Хамбургу. Ти имаш ноћ његов је први дугометражни филм.

У његову филмографију убрајају се филмови Ти имаш ноћ (2018), Синови смо твога стијења (2018), Дворишта (2015), Даљине (2014) Заклони (2014), Интро (2013).