the-last-tale-about-earth

12.1. | 21:30 | Последња прича о Земљи

Пољска/2018
Магдалена Северин и Игор Полањевич

Синопсис

Последња прича о Земљи говори о оцу и његово двоје деце, који покушавају да преживе у постапокалиптичном свету. Све око њих као да указује на то да су они једини преостали људи на земљи. Живе у шуми, под земљом, а због загађења ваздуха никада не излазе напоље без заштитне одеће. Тајанствени сигнал из ’спољног света’, који види само девојчица, главни им је мотив да се суоче са оним што се налази изван света који познају.

Режија
Magdalena Seweryn, Igor Polaniewicz

Сценарио
Magdalena Seweryn

Директор фотографије
Magdalena Seweryn

Монтажа
Patrycja Pirog

Филмска школа
University of Silesia in Katowice – Krzysztof Kieslowski Faculty of Radio and Television

Продуцент
Andrzej Kowalczyk

Продукцијска кућа
University of Silesia in Katowice – Krzysztof Kieslowski Faculty of Radio and Television

Улоге
Slawomir Grzymkowski, Natalia Sztabinska, Igor Sztabinski

Трајање
17’

Магдалена Северин и Игор Полањевич
Биографија режисера
Магдалена Северин и Игор Полањевич

Магдалена Северин студент је камере на Факултету за радио и телевизију Кшиштоф Кишловски Универзитета у Шлезији и студент документарног филма на Универзитету у Варшави. Радила је као сценариста, режисер и директор фотографије на више документарних и играних филмова, како у Пољској тако и у иностранству. Имала је прилику да своје вештине развија под менторством директора фотографије као што су Богдан Ђиворски, Адам Сикора, Марћин Кошалка и Аркадијуш Томјак.

Игор Поланјевич рођен је 1988. године у Варшави. Након средње школе, одлучио је да настави да се бави филмом и фотографијом. Завршио је студије камере на Универзитету Шлезије у Катовицама, под менторством Богдана Ђиворског и Адама Сикоре. Године 2014. добио је важну награду из струке KTR Young Directors за трејлер за књигу који је представљао нови крими роман Марћина Вронског Хаити. Године 2015. добио је престижну награду Јан Махулски за камеру у филму Странац.