advahov-brothers-orchestra

11.1. | 24:00 | Оркестар браће Адвахов

Оркестар браће Адвахов настао је пре 15 година, у Кишињеву. Одмах након оснивања, оркестар је постао сензација на музичкој сцени, како у Републици Молдавији, тако и у Румунији. Оркестар носи име по браћи Виталију и Василу Авдахову, који потичу из породице музичара са југа Републике Молдавије. Они су, након студија на Академији за музику, позориште и лепе уметности, направили свој оркестар.
Дебитантски албум Lume, nu mă judeca, који су снимили су са уваженом певачицом народне музике, великом дамом румунске музичке сцене, са госпођом Зинаидом Жулеа, донео им је велики успех. Након тога, Оркестар браће Авдахов сврстао се у најтраженије извођаче народне музике у земљи и у иностранству.
Још од деби албум, бенд је стремио личном идентитету, свом јединственом стилу и желели су да развију адекватан репертоар, при том избегавајући пленарну популарност.
Током година, поред снимања са различитим певачима народне музике, Оркестар Браће Авдахов снимио је и десетине албума.
Критика је оснивање овог оркестра окарактерисала као чудо, пошто је окупио многе младе и талентоване певаче, као и етаблиране инструменталисте из Републике Молдавије.
Тренутно, оркестар чини више од 50 музичара и саражује са озлоглашеним певачима народне музике са обе стране реке Прут.
Оркестар браће Адвахов у једнакој мери наступа и у земљи и у иностранству и могу се сматрати истинским амбасадорима румунског фолклора.