the-divine-way

14.1. | 21:30 | Божанствени пут

Немачка/2018
Иларија Ди Карло

Синопсис

Пут до раја почиње у паклу. – Данте Алигијери

По мотивима Дантеове Божанствене комедије, Божанствени пут води гледаоце на епски силазак низ бескрајни лавиринт степеница. Како жена одлази све дубље, степенице се витопере, заробљавају је и увлаче у опасни пејзаж, док нас на том путу проводи кроз више од педесет величанствених локација.

Режија
Ilaria Di Carlo

Сценарио
Ilaria Di Carlo

Директор фотографије
Jan Klein

Монтажа
Sofia Angelina Machado

Продуцент
Ilaria Di Carlo

Продукцијска кућа
L.H.O.O.Q. Films

Улоге
Ilaria Di Carlo

Трајање
15’

 

Иларија Ди Карло
Биографија режисера
Иларија Ди Карло

Иларија ди Карло је визуелна уметница која живи у Берлину, а бави се филмом, сценографијом и извођачким уметностима. Студирала је сценографију на Академији лепих уметности у Риму, а мастер диплому стекла је на престижном колеџу Централ Сент Мартинс Универзитета уметности у Лондону. Након тога је студирала дигиталну филмску продукцију на САЕ институту у Берлину.

Радила је као сценограф, дизајнер светла и костимограф у позоришту и на филму, а од 2011. године и као глумица у позоришној трупи Вегарда Вингеа и Иде Милер која се бави тоталном радикалном фикцијом. Била је и Вингеов асистент на комаду 12 Spartenhaus, који је изведен у театру Фолксбине.

Као режисер, поставила је перформанс дугог трајања Double/Act, локацијски специфичан перформанс Booloohoom – Nocturne I, по мотивима Џојсовог Уликса и Црну књигу. У њену филмографију убрајају се краткометражни филмови Божанствени пут (2018), У потрази за изгубљеним временом (2017) и Црна књига Л. (2017).