sunshine1

Сунце које може да помера планине

Кина/2017
Ћијан Вон

Синопсис

Тензин Банжуе, млади тибетански монах, први пут напушта храм и креће пешице на дугачак пут да би посетио брата, који се након пада са литице налази у вегетативном стању. Иако свестан да се заљубио у братовљеву вереницу, одбија мајчино инсистирање да остане и ожени се, а девојка истовремено добија брачну понуду од трећег човека. Растрзан између вере и истинске љубави у свом срцу, Тензин, заједно са братом и његовом вереницом, креће на духовно путовање дуго 5.000 километара.

Сценарио
Wang Qiang

Директор фотографије
Wei Zhijie

Монтажа
Wang Qiang, Xie Peng

Продуцент
Li Haihua

Продукцијске куће
Bejing Guwang Media Culture Co., ltd., Hey Pictures Co., ltd., Shangai Alibaba Pictures Co., ltd

Улоге
Tenzin Jigme, Sonam Droga, YangJin Droga, DongSa Droga, Danzheng Dorji, Sun Zhixin, Sonam Tsering, Caixiang Zengren, Sudian Gyatso

Ћијан Вон
Биографија режисера
Ћијан Вон

Ћијан Вон, рођен 1980. године, кинески је режисер, припадник манџуријанског народа. Дипломирао је на Уметничкој школи универзитета у Хебеију, а диплому Мастера лепих уметности стекао је на Пекиншкој филмској академији. Снимио је неколико документарних филмова, углавном о животу и култури Тибета. Документарни филм Нормалан живот приказан је на 22. филмском фестивалу Астра. Дебитантски играни филм Сунце које може да помера планине први је добитник новоустановљене награде за нове режисере на Међународном филмском фестивалу у Хонг Конгу.