20 the president

Председник у посети

Либан, САД, Катар/2017
Cирил Арис

Синопсис

Када становници малог приморског града сазнају да ће председник републике доћи у тајну посету локалној продавници сапуна, крећу у трајну борбу да очисте град и представе га у савршеном светлу.

Режија
Cyril Aris

Сценарио 
Cyril Aris, Mounia Akl

Директор фотографије
Joe Saade

Монтажа
Cyril Aris, Mounia Akl

Филмска Школа
Columbia University in the City of New York

Продуценти
Marc Fadel, Valerie Martinez

Продукцијска кућа
IndieFlip

Улоге
Fouad Yammine, Nicolas Daniel

Трајање
19’

Cирил Арис
Биографија режисера
Cирил Арис

Сирил Арис је режисер и сценариста из Либана. Диплому мастера из лепих уметности стекао је на Универзитету Колумбија у Њујорку. Његов први дугометражни документарни филм Замах (2017) је у фази постпродукције, а тренутно ради и на развоју свог првог дугометражног играног филма Кућа стакла.

Његов најновији кратки филм Председник у посети (2017) имао је светску премијеру на 42. Међународном фестивалу у Торонту 2017. године. Добио је грантове од Филмског института у Дохи, Фонда за филм Катарине Ото-Бернстин и Министарства културе Либана, а освојио је и студентски грант Националног одбора за рецензију филмова за 2017. годину.

Арисова претходна остварења укључују кратки филм Сихам (2013), који је добио награду жирија на 20. Међународном фестивалу кратког филма у Палм Спрингсу, телевизијску серију Либанског јавног сервиса Бејруте, волим те (2011, 2012) и Јаху веб-серију Хаљине (2012), које су имале по неколико милиона прегледа.

Подморница (2012), последњи кратки филм који је продуцирао, а који је режирала Мунија Акл, нашао се у званичној селекцији 69. филмског фестивала у Кану, у такмичарском делу Кинофондације, као и на 41. Међународном филмском фестивалу у Торонту, на фестивалу South By Southwest (SxSW), а освојио је и награду жирија на 13. филмском фестивалу у Дубаију.