5

Песма језера Свеј

САД/2017
Ари Голд

Синопсис

Песма језера Свеј је сочна романтична драма о чарима Америкe које су нестале и о чинима које бацају мелодије умрлих. Лето на језеру Свеј, најгламурознијем језеру у Адирондаку, некадашњем игралишту њујоршке аристократије у доба џеза. Оли Свеј, колекционар плоча, уз помоћ свог јединог пријатеља, крупног руског вагабунда, покушаће да украде плочу на 78 обртаја са имања сопствене породице. Оли верује да је мистериозни музички комад, који је на венчању његових бабе и деде снимиo љубавник Кола Портера, његов отац сакрио и наменио Олију, пре него што се убио. Верује да ће му се живот променити када буде имао ту плочу. Задатак би требало да буде једноставан као сусрет са лепом девојком поред воде, али долазак Чарли Свеј, харизматичног матријарха, промениће све. У том погледу Чарли има своје планове. Песма коју нико није чуо већ пола века можда има одговор на највеће загонетке о љубави и смрти, за прву од ове три изгубљене душе која успе да је пронађе.

Режија
Ari Gold

Сценарио
Ari Gold, Elizabeth Bull

Директор фотографије
Eric Lin

Монтажа
Todd Holmes, Gabriel Wrye

Продуценти
Michael Bederman, Zak Kilberg, Allison Rose Carter, Ari Gold

Продукцијске куће
Grack Films, Act Zero, Social Construct

Улоге
Rory Culkin, Robert Sheehan, Isabelle McNally, Mary Beth Peil, Elizabeth Peña, Jack Falahee, Brian Dennehy, John Grant, The Staves

Трајање
100’

Ари Голд
Биографија режисера
Ари Голд

Ари  Голд  је  међународно  признати режисер  и  сценариста  и  лауреат  студентског  Оскара. Режирао је култну комедију Пауерове авантуре, као и десетине награђиваних крактих филмова и спотова, који су приказивани на фестивалима од Санденса преко Карлових Вари до Бангкока. У сарадњи са Алехандром Ходоровским тренутно режира проширену верзију Хелликоптера, свог филма награђеног студентским Оскаром. Такође је оснивач организације Пауер спашава музику, која омогућава бесплатно музичко образовање за децу са посебним потребама. Као глумац, појавио се у филму Друга Земља, а његова ауторска музика нашла је место и у бројним филмовима. Уврштен је у Гинисову књигу рекорда у категорији свирање ваздушног бубња.