2

Тишина

Италија, Француска/2016
Али Асгари, Фарнуш Самади

Синопсис

Фатма и њена мајка су Курди и избеглице су у Италији. Приликом посете лекару, она мора да преведе оно што лекар говори њеној мајци, али ћути.

Сценарио 
Ali Asgari, Farnoosh Samadi

Директор фотографије
Alberto Marchiori

Монтажа
Mauro Rossi

Филмска школа
Rome Fine Art Academy

Продуцент
Giovanni Pompili, Olivier Chantriaux

Продукцијска кућа
Kino Produzioni , Filmo

Улоге
Fatma Alakus

Трајање
15’

Али Асгари, Фарнуш Самади
Биографија режисера
Али Асгари, Фарнуш Самади

Али Асгари је филмски аутор из Ирана, а дипломирао је филмску режију у Италији. Учествовао је на Кампу за таленте на Берлиналу 2013. године. Његови кратки филмови Више од два сата и Тишина (режиран у сарадњи са Фарнуш Самади) номиновани су за Златну палму за кратки филм, а филм Беба такмичио се на Филмском фестивалу у Венецији. Асгаријеви кратки филмови приказани су на више од пет стотина фестивала широм света и освојили су преко сто међународних награда. Тренутно ради на свом дебитантском дугометражном филму Нестајање, који је написан у оквиру резиденције Кинофондације на Филмском фестивалу у Кану.

 

Фарнуш Самади рођена је у Ирану. Дипломирала је на Академији лепих уметности у Риму. Почела је да се бави филмом у Иранском удружењу омладинског филма, а након тога је направила неколико видео инсталација. Написала је сценарио за кратке филмове Више од два сата и Беба, које је режирао Али Асгари. Тренутно пише сценарио за дугометражни филм са Алијем Асгаријем у оквиру резиденције Кинофондације на Филмском фестивалу у Кану. Тишина је њен први краткометражни филм.