1

Ана Поповић

Ана Поповић, гитаристкиња и певачица која тренутно живи и ради у Лос Анђелесу, поново је на турнеји како би промовисала свој нови троструки албум Трилогија – њен најамбициознији пројекат до сада.

Кроз Трилогију, Ана је издала три албума у једном. Двадесет три фанк, рок/блуз и џез нумере су продуцирали добитник Гремија Ворен Рикер (Лорин Хил, Карлос Сантана), добитник Гремија Том Хембриџ (Бади Гај) и Делфијо Марсалис, један од најбољих тромбониста, композитора и продуцената у џез музици данас. Као гости на албуму појављују се Џо Бонамаса, Роберт Рандолф, Џорџ Портер (The Meters), Бернар Пурди (Purdie Shuffle), Коди Дикинсон (North Mississippi Allstars) и Ајван Невил.

Једина жена гитариста у поставци Experience Hendrix  од 2014. до 2017. године о овом издању каже: У време када је већина људи скептична по питању тренутног стања и будућности музичке индустрије, хтела сам да Трилогија исприча другачију причу. Koнцепт албума је можда пољуљaн и Спотифај може да нас покраде, али то не сме да депримира уметника. Креативност је још врло жива, а музика слави живот.

Ана и њен моћни бенд неуморно иду на турнеје и свирају на великим блуз, џез и рок фестивалима. Ана је наступала на великим сценама уз Би Би Кинга, Џоа Бонамасу, Гарија Кларка Џуниора и многе друге. Номинована је за пет награда за блуз, била је на насловним странама часописа Vintage Guitar и Guitar Player. Њени албуми Can You Stand The Heat (2013) и Unconditional (2011) били су избор недеље USA Today и промовисани су на NPR Music. Готово сви Анини албуми били су међу првих 5 на Билбордовојој листи блуза и редовно се пуштају на америчким радио станицама.

 

Поставка:

Ана Поповић: гитара + вокали

Мишел Папдија (Италија): клавијатуре +

пратећи вокали

Клаудио Ђовањоли (Италија): саксофон

Давиде Гидони (Италија): труба

Лавондо Томас (Америка):

бас + пратећи вокали

Стефане Авеланеда (Француска):

бубњеви + пратећи вокали

 

 

 

 

„Ана Поповић је једна феноменална гитаристкиња.”

Брус Спрингстин

„Ана свира блуз на сјајан, сјајан начин.”

Били Гибонс (Зи Зи Топ)