Coolest-web-headerRESIZE

Кустендорф изабран у 25 најкул фестивала на свету

Кустендорф је поново уврштен у годишњу листу 25 најкул фестивала на свету америчког часописа Мувимејкер. Листу је саставио осмочлани жири који чине филмски ствараоци, уредници програма филмских фестивала и филмски публицисти.

На овогодишњој листи налазе се фестивали у распону од добро познатих смотри које окупљају хиљаде филмских уметника до фестивала за које нису чули ни најпосвећенији филмски ентузијасти и ствараоци. Фестивал у Дрвенграду уписан је у каталог топонима у распону од Џерома у Аризони до јужнокорејског Џонџуа и од Арктичког круга до карипске обале Колумбије следећим речима:

На Кустендорфу време стаје, а посетиоци су уроњени у свет чудесних филмова, непрекидних журки и прича мајстора филмскe уметности. На челу скупа је Емир Кустурица, српски филмски аутор и добитник две Златне палме, који привлачи лучоноше филмске уметности попут Џонија Депа, Алфонса Куарона и Андреја Кончаловског на разговоре и ретроспективе. Сва пажња је усмерена на препознавање нових талената из читавог света, па је фестивал савршено место за долазећу генерацију младих филмских аутора.

Ево комплетне листе часописа Мувимејкер.