Музички програм

Реинкарнејшн

Јерменија

01

Оснивач групе Реинкарнејшн, која постоји већ 13 година, је Роланд Гаспарјан. Током свих тих годинa музички стил, као и састав групе мењали су се због експериментаторских идеја и начина живота вође бенда.

Још 2007. године, група Реинкарнејшн, ускомешала је духове албумом „60 километара од Јанфиде до Јамајке“. Био је то први јерменски албум са реге и ска музиком. Тренутно се група састоји од седам чланова: певач, гитариста, басиста, бубњар, клавијатуриста, тромбониста и саксофониста.

Исте године снимљен је и први реге спот за песму „Јан Растаман“. Стил спота је врло оригиналан и доноси необичну мешавину јерменских и афричких стилова.

Још 2006. године група је почела са концертним извођењем реге музике. Учествовали су на бројним фестивалима и групним концертима у разним клубовима широм Јерменије. Роланд Гаспарјан није занемарио ни хуманитарни рад и организовао је различите акције за јерменску сирочад.

Роланд Гаспарјан, персонификација Реинкарнејшна, каже да ће се чланови групе стално мењати зато што он воли да ради са различитим музичарима.