Музички програм

Партибрејкерс

Србија

brejkersi01

Партибрејкерс су српски рок састав. Окупили су се 1982, а први албум су издали 1985, као квартет састављен од двојице гитариста, бубњара и певача. Група је више пута мењала персонални састав, а непромењиво језгро бенда чине Зоран Костић – Цане (глас) и Небојша Антонијевић – Антон (гитара). Као концертна атракција цењени су широм Југославије. Један од упечатљивих концерата био је онај у београдском СКЦ-у, на коме су им гости били Емир Кустурица, Џим Џармуш и Џони Деп. Током каријере свирали су заједно са извођачима као што су Чак Бери и Моторхед. Верзија Беријевог хита под насловом „Стој Џони“ једна је од ретких обрада у њиховој дискографији која се састоји од осам студијских албума. Претходне године изашао је њихов најновији албум Сиротињско царство. Бенд је обележио тридесетогодишњицу рада концертом у београдској Хали спортова 2012. године.

Партибрејкерсе караткеришу панкерски став и звук гаражног рока. Текстови њихових песама на српском језику су убедљив доказ да рокенрол није само пролазна мода увезена са Запада. Они су истовремено утемељитељи традиције и њен гласан и обожаван представник.

Тренутно, бенд наступа као квартет. Поред Костића и Антонијевића, Партибрејкерси су Дарко Курјак (бубњеви) и Златко Вељовић – Лаки (бас гитара).