Такмичарски програм

STELLA MARIS

Француска | 2014

Ђакомо Абруцезе

02

Режија:
Ђакомо Абруцезе

Сценарио:
Ђакомо Абруцезе

Директор фотографије:
Гијом Брол

Монтажа:
Марко Рицо

Продуцент:
Себастијан Хусенот

Продукцијска кућа:
LA Luna Productions

Улоге:
Федерико Пацифици,
Бруно Соријато,
Гвендолина Кардеа,

Анђело Ло Сасо, 
Анђело Милано

Трајање:
27′

Синопсис

Заборављено италијанско село поред Средоземног мора. Годишњи вашар. Сви локалци су на плажи где чекају да преко мора стигне традиционални илуминирани кип Морскe звездe (Stella Maris). Прича о занатлији, његовој кћери, једнооком градоначелнику, ватромету као оружју и значају уличне уметности за револуцију.

01

Биографија режисера

Ђакомо Абруцезе

Рођен је 1983. у Таранту, у Јужној Италији. Дипломирао је у Френоа центру, а његови кратки филмови Архипелаг и Ватромет приказани су на многим међународним фестивалима укључујући Оберхаузен, Вијенале, Клермон-Феран, Тампере, Индилисабон, Нуво синема у Монтреалу, Лидс и Дубаи. Такође су представљени у  Француској кинотеци у Паризу, у музејима попут Макра у Риму или музеја у Марсеју и приказани на телевизији у три различите државе (France 3, Sky Art, SVT).

Добио је многе награде, попут оне за најбољи краткометражни филм на фестивалу у Торину, специјалну награду за најбољи краткометражни филм Сребрна трака коју додељује Асоцијација италијанских филмских критичара. Током 2012. био је уметник на резиденцији у оквиру програма Универзитетски град (Cité U)као и учесник програма за таленте на фестивалу у Берлину.  У 2013. Кански филмски фестивал позвао га је на резиденцију Синефондасјона, како би развијао свој први целовечерњи играни филм.