Изложба

Андреј Кончаловски

Филмски музеј из Лођа

03

Андреј Кончаловски

Изложбу плаката Андреја Кончаловског, специјално за овогодишњи Филмски и музички фестивал Кустендорф припремио је Филмски музеј из Лођа. Замишљена је као презентација достигнућа једног од најпознатијих руских филмских аутора, који је међународну славу освојио захваљујући филмовима као што су: Сибиријада, Кокошка Рјаба, Маријини љубавници и Помахнитали воз.

Кончаловски је представљен филмским плакатима, фотографијама и кадровима из филмова које је режирао. Реч је о јединственој колекцији архивског материјала који за ову прилику изабран из колекција европских филмова.

Поред фотографија, изложба се састоји од јединствене колекције филмских плаката из читавог света, укључујући плакате из Пољске, САД, Јапана, Турске, Русије, Мађарске, Француске и Немачке. Тиме је подвучена популарносто овог аутора, као и његових филмова.

Циљ изложбе је да се Андреј Кончаловски представи као изузетан филмски аутор, а истовремено и изузетна личност која је у појединим тренуцима изазивала контроверзне реакције. Реч је о једном о најфасцинантнијих филмских аутора наше епохе који је такође познат и по својим позоришним и оперским представама.

Изложба ће премијерно бити представљена на Међународном филмском и музичком фестивалу Кустендорф од 21. до 26. јануара 2015.

Изложбу је припремио Филмским музеј из Лођа

Кустоси: Пјотр Кулеша, Славомир Бит

Графички дизајн: Славомир Бит