Додељене награде oсмог Кустендорфа

zatvaranje

Осми Међународни филмски и музички фестивал Кустендорф затворен је вечерас свечаном церемонијом у оквиру које су додељене фестивалске награде учесницима такмичарског програма.

Пре него што су објављена имена, Човек који звижди, Раде Здравковић, одзвиждао је три нумере, а крагујевачко Академско културно друштво „Светозар Марковић“ је извело „Сплет игара из Шумадије“ као и нумеру „Врање“.

Жири који су чинили Клоди Осар, француска филмска продуценткиња, Аманда Невил, директорка Британског филмског института и Алекс Гарсија, филмски продуцент из Мексика одлучио je о добитницима награда:

Златно јаје -Ђакомo Абруцезе за филм Stella Maris;

Сребрно јаје – Марко Сопић за филм Торба;

Бронзано јаје – Гудмундур Арнар Гудмундсон за филм Китова долина.

Италијан Абруцезе снимио је победнички филм у Француској. Марко Сопић је српски режисер, а уместо Исланђaнина Гудмундура Гудмундсона награду је примио његов директор фотографије Гунар Аудун Јохансен.

Жири је ове године одлучио да додели и Специјалну награду. Добитник је Омар Eл Зохаири из Египта, за филм Последице инаугурација јавног тоалета на 375. километру.

Жири награде ”Вилко Филач” који су чинили директори фотографије Иштван Борбаш и Горан Воларевић за најбољу је прогласио фотографију у филму Луке Попадића Рингишпил. Награду ”Вилко Филач” је таквом одлуком добила Ана Марија Виждеа која је на филму имала улогу директора фотографије.

погледајте галерију слика