ТАКМИЧАРСКИ ПРОГРАМ

УСКРШЊЕ МРВИЦЕ

Пољска | 2013

Јулија Колбергер

Режија:
Јулија Колбергер

Сценарио:
Јулија Колбергер

Директор фотографије:
Јакуб Гиза

Монтажа:
Андржеј Дабровски

Продуцент:
Studio Munka,
Watchout productions

Продукцијска кућа:
Studio Munka

Улоге:
Кинга Преис
Роман Ганчарзик
Павел Кроликовски
Марта Јураш
Александра Доманска
Ричард Беркли

Трајање:
30’

 

Синопсис

Урсула припрема традиционални ускршњи доручак за ћерку и њеног вереника који јој долазе у госте. Када пар пристигне, испостави се да је мушкарац тридесет година старији од Урсулине ћерке. Ускршњи доручак претвара се у вечеру, а Урсула проживљава најтежи дан у животу.

Биографија режисерке

Јулија Колбергер

Julia Kolberger

Јулија Колбергер је студирала енглески језик и књижевност, филмске студије и примењену лингвистику у Туру и Паризу. Дипломирала је режију у Националној филмској школи. Снимила је  филмове; Мени моја мама не смета(2005), Причај ми још (2006), Чулност (2007), Тренинг (2008) и Сутра ћу бити далеко (2010). Тренинг је награђен главном наградом на фестивалу Лађа на Висли 2008.

Сутра ћу бити далеко је њен дипломски филм који је освојио бројне награде, укључујући другу награду на међународном филмском фестивалу Кустендорф, Златног пуноглавца на Камеримажу 2010, специјалну награду у конкуренцији младих филмских аутора на фестивалу пољског филма у Гдињи, прву награду на фестивалу пољског филма у Њујорку и трећу награду на фестивалу Лађа на Висли 2010.