ТАКМИЧАРСКИ ПРОГРАМ

ПОСТАВКА

Словачка | 2013

Андреј Коленцик Петер Бегањи

Режија:
Андреј Коленцик
Петер Бегањи

Сценарио:
Лукас Сигмунд
Петер Бегањи
Андреј Коленцик

Директор фотографије:
Томас Штанек

Монтажа:
Јурај Какос

Продуцент:
Петер Бегањи

Продукцијска кућа:
Piknik Pictures

Улоге:
Јан Будар
Дана Кошицка
Јан Словак
Емил Лехота
Миро Кристовчак

Трајање:
35’

 

Синопсис

Радња филма одиграва се у малом музеју, месту које је економски процват за сада заобишао. Чини се да је у том Народном музеју замишљеном да служи као излог Словачке и време стало. На препариране животиње пада прашина, а тројица радника музеја задушених за бригу о огромном здању и сами почињу да личе на музејске експонате.

Биографије режисера

Андреј Коленцик

kolencik_beganyi_directors

Андреј Коленцик (рођен 1984. у Братислави) је словачки филмски редитељ и визуелни уметник. Дипломирао је на Одељењу анимације Академије извођачких уметности у Братислави.  Његов дебитатнски документарни филм Звезда (2012) тренутно се приказује на међународним фестивалима. Поставка (2013) му је први играни филм.

Петер Бегањи

Петер Бегањи (рођен 1980. у Кошицама) је словачки филмски редитељ. Студирао је на Академији уметности у Бањској Бистрици, а дипломирао на Одељењу за документарни филм Академије извођачких уметности у Братислави.  Режирао је документарне филмове Порноромантик (2006), Таблоиди – то сам ја (2008) и Еротска нација (2009). Поставка (2013) је његов први играни филм. Поред филмске продукције ради на телевизији.